Tærte og fastelavnsboller
Næste gang vil vi lave en broccolitærte med skinke og fastelavnsboller.
http://www.bageglad.dk/broccolitaerte-med-skinke/
http://www.arla.dk/opskrifter/fastelavnsboller-med-creme/
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=31242
Fastelavnsbollerne:
Vi fulgte opskriften for dejen til fastelavnsbollerne, og satte den til hævning hurtigst muligt. Den skulle gentligt hæve i 60 minutter, men da vi ikke havde tiden til det, hævede den kun i 30 minutter. Selvom de ikke hævede i nok tid, blev de faktisk meget lækre alligevel.
Så begyndte vi på cremen til vores fastelavnsboller, og så snart vi var færdige stillede vi den i køleskabet, for at den kunne blive kølet ned hurtigst muligt, så vi kunne få den puttet i bollerne.
Efter cremen var stivnet, og bollerne var hævet færdige begyndte vi at rulle dejen ud, (vi lavede 16 stk.) og sprede cremen ud på de små flader. Så foldede vi de små firkanter, og sørgede for, at alle huller var lukkede, så vi ikke risikerede at cremen ville flyde ud. derefter placerede vi dem egentligt bare i ovnen, og bagte dem i 7 min. På opskriften står der 10 min. men vi oplevede at ovnen vi brugte bagte dem meget hurtigt.
Vi har desværre ikke et færdigt billede af fastelavnsbollerne, men vi kan godt love, at de var rigtig lækre.
Tærte:
Vi fulgte opskriften for tærtedejen, og rullede den ud, så den passede i tærtefadet.
Så blandede vi alt tærtefyldet sammen, dog undlod vi broccolien, men erstattede den med lidt mere ost og æg i stedet. Derefter stillede vi den bare i ovnen, og bagte den færdig.
Da tærten var færdig, så den sådan ud:
Tak fordi i læste med, vi ses næste gang.